Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Як правильно вибрати міжкімнатні двері


Як вибрати міжкімнатні двері

Зонування простору, поліпшення тепло- та звукоізоляції, декор приміщення – список завдань, що «стоять» перед міжкімнатними дверима, досить великий. Тому покупка такого елементу інтер'єру повинна бути по-справжньому зваженою. Це означає, що потрібно звернути увагу на масу нюансів – і ми готові допомогти вам в цьому. Наша нова стаття розповість все про те, як вибрати міжкімнатні двері, щоб вони були красивими, практичними і довговічними!

Основні критерії для вибору міжкімнатних дверей

Різні міжкімнатні двері

Щоб двері між кімнатами квартири або будинку була якісними і відповідали всім вашим очікуванням, уважно оцінюйте наступні параметри.

Міжкімнатні двері за способом відкривання

В першу чергу двері повинні бути зручними. Тому починайте з механізму їх відкриття. Всього існує 4 типи:

  • Орні двері. Оптимальна в більшості ситуацій класика. Такі двері мають просту, надійну і доступну конструкцію і забезпечують найкращий захист від шуму і втрат тепла. При виборі треба визначитися з напрямком відкриття: вправо/вліво і всередину/назовні. Ще ці «ворота» часом роблять двостулковими – для широких отворів.

    Орні міжкімнатні двері

    При виборі міжкімнатних орних дверей оцінить простір навколо них, щоб його було достатньо для зручного користування

  • Розсувні двері. Полотно у таких моделей кріпиться на рейці, по якій воно і зсувається в бік. Рейка може стояти зверху чи знизу, також зустрічається варіант з двома такими напрямними, що плюс для збереження геометрії. Такі двері економлять простір, але й дорожче, а ізоляція гірше, адже полотно прилягає нещільно.

    Розсувні міжкімнатні двері

    Двері-купе, як їх ще деколи називають, можуть мати як відкритий рейок, як на фото, так і прихований у пеналі для кращого захисту від пилу і бруду

  • Двері складні. Ці моделі називають «гармошкою» – через характерне складання стулок. І якщо ви шукали, як вибрати міжкімнатні двері для тісного приміщення, це ідеальне рішення. Однак майте на увазі: шарніри не тільки підвищують ціну, але й є слабким місцем. Адже вони вимагають до себе особливого догляду і можуть швидко вийти з ладу.

    Міжкімнатні складні двері

    Оптимально, щоб у складних міжкімнатних дверей було не більше двох стулок і пари шарнірів – так менше ризики поломок

  • Хитні двері. Інша назва цього типу – маятникові. Вся справа в тому, що їх механізм схожий на маятник і часто дозволяє відкрити дверку як всередину, так і назовні. Виглядає така конструкція ефектно і незвично – але ціна питання найвища. Причому настройка і обслуговування такого модуля віднімають чимало сил і часу.

    Хитні міжкімнатні двері

    Якщо правильно вибрати освітлення у передпокій, вдасться влучно акцентувати увагу на маятникових міжкімнатних дверях – їх дизайн того вартий

Внутрішній устрій міжкімнатних дверей

Як і у випадку, наприклад, із ламінатом та паркетною дошкою, не зайвим буде знати, як влаштований «внутрішній світ» дверного полотна. Основних варіантів 4:

  • Щитове. В основі лежить встановлений по периметру каркас із масиву деревини, який закритий із двох сторін листами МДФ, а порожнеча заповнюється стільниковим наповнювачем з картону або ж утеплювачем. Конструкція легка і міцна, недорога і варіативна за дизайном і обробкою.

    Щитові двері

    Зазвичай щитовий тип дверей має лаконічний і простий зовнішній вигляд, хоча за бажанням можна знайти і більш витончений дизайн

  • Фільончате. Тут каркас є повноцінною рамою – в ній є стійки і перемички. Між ними монтуються фільонки: складальні або цільні дощечки (часом їх замінюють деталями зі скла чи металу). За рахунок цього дизайн можна зробити витонченіше, а конструкцію міцніше.

    Фільончаті двері

    Фільонки, вставки у центральній частині, можуть бути виконані з різних матеріалів і мати різну форму – навіть в межах однієї моделі

  • Царгове. Каркас заповнений широкими і товстими перемичками – царгами. Вони одночасно виконують зміцнювальну і декоративну ролі. Між ними можуть ставити панелі зі скла або металу. Це відмінний варіант для тих, хто хотів знати, як вибрати міжкімнатні двері надійні та елегантні.

    Царгові двері

    Царги можуть бути однаковими і симетричними, як на фото, так і різними за розміром або зміщеними відносно один одного

  • Погонажне. Ці двері мають каркас з двох потужних брусів з МДФ або дерева, з'єднаних декоративною вставкою – найчастіше скляною, але бувають дерев'яні, металеві або пластикові. Система монолітна і важка, зате й дуже стильна.

    Погонажні двері

    Зазвичай центральна секція погонажних дверей виконується зі скла (на фото праворуч), але може бути і з інших матеріалів (зліва)

Як вибрати розмір міжкімнатних дверей?

Відповідь на питання в підзаголовку дуже проста: орієнтуйтеся на розмір дверного отвору. У багатоквартирних будинках вони, як правило, стандартизовані: висотою у 190-200 см і шириною у 60-90 см (для ванних і кухонь вужче, для житлових кімнат ширше). Якщо ж ви будуєте приватний будинок, все одно варто проектувати отвори під зазначені параметри. Вони зручні і не зажадають серйозного розширення «мертвої зони» з боків. А головне: ви заощадите свої час і гроші, так як вибрати міжкімнатні двері таких розмірів не складе труднощів – а виготовлення за нетиповими габаритами буде довшим і дорожчим.

Типові міжкімнатні двері

Розміри більшості дверей – типові: вони пропонують вдалий компроміс зручності користування і установки

Як правильно зняти розмір дверного отвору?

І знову коротка відповідь: викликати професійного замірника. Це недорога, а часто зовсім безкоштовна послуга при замовленні дверей. Адже професіонали точно і швидко проведуть всі необхідні виміри. Але якщо ви хочете робити це самі, то в цьому в принципі немає нічого складного. Для цього виміряйте:

  • висоту від підлоги – причому «чистової» (наприклад, після укладання підлогової плитки);
  • ширину у верхній, середній і нижній частинах – і визначте мінімальне значення;
  • товщину стіни в місці отвору, але тут вже вам знадобляться максимальні цифри;
  • можливу ширину наличників (але не менше 25 мм) і висоту порога (якщо є).

Двустворчатые межкомнатные двери

Якщо у вас планується установка нестандартних за розміром дверей, то всі виміри отвору необхідно проводити особливо ретельно

Який матеріал і покриття вибрати?

В обговоренні, як треба вибирати міжкімнатні двері, не можна обійти увагою питання матеріалу. Різноманітність тут максимальна: від скла до металу. Хоча найбільш популярні такі виконання:

  • Деревина. Масив підкуповує міцністю і екологічністю, ізоляційними характеристиками і вишуканим зовнішнім виглядом. Але потрібно бути готовим, що такий виріб найважчий, а ціна – найвища. Плюс деревина боїться вологи, для ванних це не найкраще рішення (докладніше про застосування дерева у ванній читайте за цим посиланням).

    Міжкімнатні дерев'яні двері

    Як правило, дерев'яні двері виконані у традиційній стилістиці, хоча бувають і винятки – наприклад, для стилю лофт

  • Шпон. З дерева тут тільки верхній шар товщиною від 0,1 до 10 мм. Під ним же ховається каркас, зазвичай з ДСП або МДФ. Останній дорожче, але краще: в ньому немає шкідливих речовин, а вага нижче. В цілому ж шпоновані полотна дешевше дерев'яних, зате при якісному виконанні нічим їм не поступаються за зовнішнім виглядом.

    Шпоновані міжкімнатні двері

    Якісний шпон можна легко сплутати з натуральною деревиною – настільки правдоподібно виглядає таке дерев'яне оздоблення

  • ПВХ-плівка. В основі такого полотна знову-таки ДСП або МДФ, але подібний каркас вкритий полівінілхлоридом. Цей матеріал не боїться ні води, ні побутової хімії, його очищення дуже просте. Також на плівку можна нанести будь-якій малюнок, причому він дуже стійкий і не вигоряє. Але головне: такі двері найдоступніші.

    Покрытая пленкой межкомнатная дверь

    ПВХ-покриття дверей може мати будь-яку декор: від однотонного, під фарбування, до такого, що імітує цінні сорти деревини

Як вибрати дизайн міжкімнатних дверей?

Асортимент стилів і декорів нескінченний, але частіше за все вибір складається з трьох відомих напрямків:

  • Класика. Такі двері відрізняють складні декоративні елементи і традиційна палітра кольорів. З матеріалів упор робиться на дерево або шпон. Подібне оформлення добре впишеться як в ампір чи бароко, так і в кантрі або прованс.

    Міжкімнатні двері в класичному стилі

    Під двері класичного стилю з великою кількістю декоративних елементів і фурнітури треба вибрати і шпалери до передпокою чи коридору відповідного дизайну

    Як підібрати колір міжкімнатних дверей?

    При установці дверного блоку слід зважати на його кольорове виконання. Щоб оформлення кімнат і квартири в цілому було збалансованим, краще пов'язати колір дверей з будь-якими іншими елементами. Це можуть бути стіни, плінтуси, ламінат, лінолеум або паркет, меблі та... інші двері. При цьому зв'язка може бути двох типів: в близький до інших елементів тон або ж на контрасті до них. А якщо ви не хочете ризикувати і прагнете до універсальності, тоді треба вибрати міжкімнатні двері нейтральних кольорів: білого, чорного, сірого, коричневого – вони завжди актуальні. А взагалі орієнтуйтеся на поради з поєднання кольорів у дизайні інтер'єру із цієї статті.

    Близькі за тоном міжкімнатні двері

    Близькість кольорових рішень у дизайні міжкімнатних дверей і шпалер з підлогою гарантують цілісність образу приміщення, його стилю

    Контрастні міжкімнатні двері

    Контрастне по відношенню до стін і підлог оформлення міжкімнатних дверей краще доповнити деталлю в тон – хоча б плінтусом

    Міжкімнатні двері нейтральних відтінків

    Нейтральне забарвлення міжкімнатних дверей, наприклад, під традиційні сорти деревини, підкреслить смак і почуття міри господарів

    Двері будь-якого кольору і стилю ви знайдете в каталозі інтернет-магазину Keramis. А щоб швидше відшукати щось оптимальне для вашої квартири або будинку, сміливо звертайтеся за допомогою до наших консультантів. Вони підкажуть, як правильно вибрати міжкімнатні двері – причому строго в рамках заданого бюджету. Плюс вам напевно сподобаються наші ціни, умови продажу та доставки – гарантуємо!

    Придбати міжкімнатні двері зі знижкою в інтернет-магазині Keramis

Інші новини
Всі новини...

Вітаємо вас з Днем Незалежності України!

У цей день ми хочемо подякувати вам за довіру, співпрацю та підтримку, які допомагають нам разом створювати краще майбутнє.

24 серпня 2024

Вітаємо Вас з Днем Державного Прапора України!

Це свято об'єднує нас навколо цінностей, які ми поділяємо – свободи, єдності та сили духу.

23 серпня 2024

Новий розділ у магазині Keramis: Електростанції та генератори!

Нові можливості у Keramis: Електростанції, генератори та обладнання для безперебійного живлення

12 липня 2024

Як правильно вибрати ламінат?

Ви можете купити перший-ліпший ламінат, а можете зробити правильно і спочатку дізнатися у нашій статі, як вибрати таке покриття – аби потім не пожалкувати!

09 липня 2024

Як вибрати душову кабіну правильно?

Душова кабіна може бути прекрасною альтернативою ванні, але за однієї умови: якщо вибір такої сантехніки був коректним. Що для цього потрібно?..

08 липня 2024
Як вибрати унітаз

Як правильно вибрати унітаз?

Вибір унітаза не такий вже й складний – якщо, звичайно, скористатися порадами із цього тексту. Ми розповімо все про основні характеристики цієї сантехніки...

04 липня 2024

Які шпалери вибрати краще?

Для багатьох вибір шпалер полягає лише у їх дизайні та ціні, але це не найкращий підхід. При покупці треба перш за все визначитися із типом такого оздоблення…

03 липня 2024

Як вибрати ванну зі штучного каменю?

Щоб вибір ванни, зробленої зі штучного каменю, був для вас простим та швидким, читайте зібрані у нашій статті корисні поради на цю тему!

02 липня 2024

З Днем Конституції України!

Магазин Keramis щиро вітає вас з Днем Конституції України!

28 червня 2024

Geberit Bambani – серія сантехніки для дітей із веселим дизайном.

Метою створення яскравої лінійки стали ванні кімнати, пристосовані для дітей, які допомагають розвивати ігровий підхід до формування уявлень про здоров’я та особисту гігієну.

20 червня 2024

З Днем захисту дітей!

Віримо, що наші діти – це наше майбутнє, і вони зроблять світ кращим!

31 травня 2024
Відеоконсультація та демонстрація товарів!

Нова послуга – відеоконсультація та демонстрація товарів!

Любі клієнти, з турботою про вас інтернет-магазин KERAMIS.UA пропонуємо послугу, що відкриває нові можливості вибору та купівлі товарів – індивідуальна відеоконсультація!

21 травня 2024
Вхід в особистий кабінет