Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Як вибрати душову кабіну правильно?

Душова кабіна

Якщо ви хочете заощадити простір у ванній кімнаті або не сильно любите приймати ванни, вихід в облаштуванні приміщення один – душова кабіна. Вона займає мінімум місця, зручна, пропонує широкі можливості і цілком доступна. Потрібно лише розібратися, як вибрати душову кабіну в залежності від її характеристик: від розмірів до фірми-виробника.

Вибір душової кабіни за параметрами

Чи плануєте ви встановити готовий закритий душ або бажаєте інсталювати конструкцію з різних компонентів (відкрита кабіна), обміркуйте ряд моментів.

Душова кабіна із піддоном або без?

Перш за все вирішуйте, яку душову кабіну вибрати: оснащену піддоном або позбавлену цього елемента?

  • Без піддону. Ви стоїте безпосередньо на плитці, і злив води йде через вмонтований у підлогу трап. Таке рішення дозволяє досягти візуальної чистоти дизайну, але за це розплачуються складністю установки душа, неможливістю його переміщення, наприклад, при переїзді і певним дискомфортом від контакту босих ніг із плиткою.

    Душова кабіна без піддону

    Душова кабіна без піддону виглядає вишукано і стильно (на фото душова стінка Riho Scandic)

  • З піддоном. Ці душові кабіни більш поширені, що можна пояснити легкістю інсталяції, зручністю експлуатації, простотою догляду. Однак зазначимо, що душ із «коритцем» виглядає менш витончено, ніж без нього, він здається громіздким. Та й ціна зазвичай трохи вище через «зайві» деталі у системі.

    Душова кабіна із піддоном

    Душова кабіна із піддоном забезпечує високий комфорт (на фото душова кабіна Ravac Sabina)

Якщо ви зрозуміли, що ваш вибір душової кабіни із піддоном, оцініть наступні параметри:

  • Форма. Більшість моделей має квадратну форму зі сторонами від 70 до 170 см. Подібний формат забезпечує достатній простір у кабіні і розширює вибір місця монтажу: у кутку, вздовж стіни, посередині кімнати. Але ви можете знайти системи із піддоном у вигляді прямокутника, кола (цілого, половини, чверті) і овалу (або його частини) – вони або дають більше простору, або економлять площу ванної кімнати.
  • Глибина. Всі піддони діляться на три типи: дрібні (висота бортиків 3-5 см), середні (до 20-25 см) і високі (від 30-40 см). Вибирати піддон душової кабіни слід у залежності від конкретних обставин. Якщо душем користуються люди похилого віку, то їм зручніше і безпечніше піддон невеликої глибини (хоча під ним складніше розмістити зливну систему). А якщо у вас маленька дитина і немає ванни, у глибокому піддоні можна купати малюка, закривши злив і набравши в нього води.
  • Матеріал. Емальовані сталеві та чавунні моделі міцні, але важкі, а їх покриття може потертися, що веде до іржі; плюс вони створюють чималу шуму від падіння води і швидко остигають. Фаянсовий піддон тихіший, комфортніший, але він боїться ударів. Зроблені з акрилу моделі довговічні, дешеві і різноманітні за дизайном, але їм не вистачаю жорсткості – піддон «грає» під ногами, вимагаючи монтажу посилення. Що стосується штучного і натурального каменю, він теплий і зносостійкий, але дуже дорогий.

Піддон для душової кабіни

Завжди звертайте увагу на форму і розмір піддону для кабіни (на фото піддон Aquaform PLUS 550)

У будь-якому випадку «приміряйте» душову кабіну перед покупкою. Для цього треба зайти в неї, покрутитися, підняти і опустити руки, нахилитися, присісти (особливо якщо є лавка) – тобто зімітувати типові рухи в душі. Якщо щось заважає, пошукайте іншу модель.

Вибираємо двері для душової кабіни

У розповіді, як вибрати душову кабіну, не можна забувати про її двері. Зверніть увагу на їх спосіб відкриття та матеріал.

Залежно від механізму дверцята діляться на наступні групи:

  • Орні. Класичне рішення на петлях забезпечить зручний широкий отвір. Але для дверцят, що відкриваються назовні, потрібен запас простору перед кабіною.

    Орні двері душової кабіни

    Орні двері зручні, але віднімають частину простору кімнати (на фото душова кабіна Eger Stefani)

  • Розсувні. Дві або більше секцій, які переміщаються на роликах по напрямних, створені для невеликих кімнат, але із часом у них може розбовтатися механізм.

    Розсувні двері у душовій кабіні

    Розсувні двері дозволять заощадити частину простору душової кабіни, але можуть заїдати (на фото душова кабіна Radaway Classic A)

  • Складні. Їх ще називають дверима-книжкою – вони складаються за типом книжкової палітурки. Причому роблять це всередину, що економить місце у ванній. Але через складність конструкції ця система не дуже надійна.

    Складні двері для душової кабіни

    Складні двері зручні, але не дуже надійні (на фото душова кабіна Kolpa San Luna)

  • Поворотні, шарнірні тощо. Ці типи дверей, які мають особливі шарніри для розвороту або гойдання двері, ефектні, зручні і доволі практичні, але не надто популярні – через високу ціну і певну складність конструкції.

    Незвичайні двері у душовій кабіни

    Хай незвичайні двері чимало коштують, але можуть бути дуже функціональними (на фото душові двері Ravak Pivot)

Що стосовно матеріалів, вибір дверей душової кабіни наступний:

  • Скло. Традиційний варіант естетично привабливий і надійний, але тільки якщо мова про загартоване скло товщиною 4-6 мм. Подібні двері прості у догляді і гігієнічні – на них не заведеться пліснява.
  • Полістирол. По суті пластик (прозорий або матовий), тому він легше і дешевше скла. Але дверцята швидко затираються, і з них не завжди вдається без проблем видалити забруднення і сліди від крапель води.
  • Оргскло. Більш дорогий і досконалий, ніж полістирол, матеріал. Він, з одного боку, легше за скло, а з іншого, міцніше за полістирол. Мінусів у нього два: вартість і ризик подряпин, які не можна відполірувати.
  • Триплекс. Рідкісний в силу дорожнечі варіант дверей підкорить міцністю і безпекою. «Бутерброд» із 2 шарів розжареного скла і особливої плівки витримає навіть сильний удар, а навіть якщо розіб'ється, розпадеться на негострі осколки.

Потрібен гідромасажний бокс чи ні?

Відповідь на це питання залежить від ваших уподобань. Якщо до душу ви ставитеся прагматично («зайти, помитися, вийти»), купувати гідромасажний бокс навряд чи варто. Але якщо ви обожнюєте поніжитися під струменями води, то однозначно поцікавтеся такою системою.

Душова кабіна із гідромасажним боксом

Чи потрібен гідромасажний бокс із розвиненим функціоналом – вирішувати лише вам (на фото гідробокс Atlantis AKL)

Необхідно в деталях обміркувати вибір душової кабіни за параметрами – одні реально потрібні, а без інших можна обійтися. Зазвичай бокси і вбудовані у відкриті кабіни душові панелі мають такі функції:

  • Гідромасаж: вбудовані на різній висоті і під різним кутом форсунки подають воду із різною інтенсивністю для релаксу та підвищення тонусу, боротьби із остеохондрозом тощо.
  • Терапевтичні модулі: парогенератор, ароматизатор, озонатор (у воду додаються бульбашки кисню), ультрафіолетові лампи – такі системи корисні для здоров'я.
  • Мультимедіа: радіо, CD- або DVD-плеєри та системи гучного зв'язку для телефону помітно підвищують ціну (що можна пояснити високим ступенем захисту від вологи).

І відзначимо ще момент: для гідромасажного боксу потрібен достатній тиск води: від 2-3 бар. Якщо водопровід видає менше, то можливості душа будуть серйозно обмежені…

Правильно вибираємо лійку і фурнітуру для душової кабіни

Взагалі підбір лійки у душ – це тема окремої розмови. Тому в статті про те, як вибрати душову кабіну, вкажемо лише ключові моменти:

  • Матеріал: пластикові лійки красиві, легкі і дешеві, зате зроблені із латуні значно довговічніше.
  • Розмір: неважливо, це ручний або верхній душ, правило просте – чим більше його сопло, тим вище ваш комфорт.
  • Конструкція: лійка має легко розбиратися – це спрощує її очищення від солей і накипу.

Лійка у душовій кабіні

Розмір, матеріали, конструкція – враховуйте всі деталі лійки для душової кабіни (на фото лійка Cersanit Modi)

Згадаємо і фурнітуру: дверні ручки, петлі, профілі тощо. В ідеалі вони потрібні з нержавіючої сталі або алюмінію – вони привабливі за дизайном і довговічні. Також допустимі варіанти зі зносостійким хромованим покриттям. А ось дешевий пресований порошковий метал не найкраще рішення: він занадто крихкий.

Особливості вибору душової кабіни для маленької ванни, приватного будинку, дачі…

Якщо ви шукаєте душ у невелике приміщення, головна вимога – компактність в усьому: площа, висота стінок, двері. Ретельно виміряйте параметри кабіни, щоб переконатися: користуватися нею зручно і вона поміщається в маленьку ванну кімнату без будь-яких серйозних проблем.

Душова кабіна для маленької ванної кімнати

Для маленької ванної і душова кабіна потрібна відповідна (на фото душова кабіна Ravak SRV 2-75)

Якщо ж ви вибираєте душову кабіну для приватного будинку або дачі, перш за все дізнайтесь про тиск води і її якість: від них залежить можливий функціонал душа, конструкція і матеріали. І подумайте, як часто ви будете приймати тут душ. Якщо мова про дачу пару раз на місяць, та й те лише у сезон, беріть модель простіше і дешевше: її довговічності має вистачити.

Яку фірму душової кабіни вибрати?

Асортимент на ринку величезний. Тому ми рекомендуємо звертати увагу на перевірені марки: Ravak, Roca, Kolo, Radaway, та Eger – зарубіжні бренди є зразками якості. Щоб заощадити, віддайте перевагу українським виробникам, серед них найбільш гідні душові кабіни у Liberta.

Якісні душові кабіни Ravak:

Популярні душові кабіни Roca і Kolo:

Бестселери душових кабін від Radaway:

Популярні моделі душових кабін Eger:

Доступні душові кабіни Liberta:

А краще просто зверніться за консультаціями до фахівців інтернет-магазину Keramis. Вони підкажуть, як вибрати душову кабіну в залежності від ваших побажань, якої фірми, а також дадуть відповіді на всі питання про таку сантехніку. З нами вибір оптимальної душової кабіни в 2020 році буде простим і комфортним для вас!

Купити душову кабіну зі знижкою в інтернет-магазині Кераміс
Інші новини
Всі новини...

Вітаємо вас з Днем Незалежності України!

У цей день ми хочемо подякувати вам за довіру, співпрацю та підтримку, які допомагають нам разом створювати краще майбутнє.

24 серпня 2024

Вітаємо Вас з Днем Державного Прапора України!

Це свято об'єднує нас навколо цінностей, які ми поділяємо – свободи, єдності та сили духу.

23 серпня 2024

Новий розділ у магазині Keramis: Електростанції та генератори!

Нові можливості у Keramis: Електростанції, генератори та обладнання для безперебійного живлення

12 липня 2024

Як правильно вибрати ламінат?

Ви можете купити перший-ліпший ламінат, а можете зробити правильно і спочатку дізнатися у нашій статі, як вибрати таке покриття – аби потім не пожалкувати!

09 липня 2024

Як правильно вибрати міжкімнатні двері

Вибір міжкімнатних дверей на ринку величезний, але знайти найкращі серед них не так просто. Щоб уникнути помилок, читайте наш гід з покупки таких дверей!

08 липня 2024
Як вибрати унітаз

Як правильно вибрати унітаз?

Вибір унітаза не такий вже й складний – якщо, звичайно, скористатися порадами із цього тексту. Ми розповімо все про основні характеристики цієї сантехніки...

04 липня 2024

Які шпалери вибрати краще?

Для багатьох вибір шпалер полягає лише у їх дизайні та ціні, але це не найкращий підхід. При покупці треба перш за все визначитися із типом такого оздоблення…

03 липня 2024

Як вибрати ванну зі штучного каменю?

Щоб вибір ванни, зробленої зі штучного каменю, був для вас простим та швидким, читайте зібрані у нашій статті корисні поради на цю тему!

02 липня 2024

З Днем Конституції України!

Магазин Keramis щиро вітає вас з Днем Конституції України!

28 червня 2024

Geberit Bambani – серія сантехніки для дітей із веселим дизайном.

Метою створення яскравої лінійки стали ванні кімнати, пристосовані для дітей, які допомагають розвивати ігровий підхід до формування уявлень про здоров’я та особисту гігієну.

20 червня 2024

З Днем захисту дітей!

Віримо, що наші діти – це наше майбутнє, і вони зроблять світ кращим!

31 травня 2024
Відеоконсультація та демонстрація товарів!

Нова послуга – відеоконсультація та демонстрація товарів!

Любі клієнти, з турботою про вас інтернет-магазин KERAMIS.UA пропонуємо послугу, що відкриває нові можливості вибору та купівлі товарів – індивідуальна відеоконсультація!

21 травня 2024
Вхід в особистий кабінет